artikel

Terras Top 100 2015 nummer 54 De Lindeboom, Den Burgh

Café

We strijken neer op het terras van een van de mooiste plekjes van Texel, De Lindeboom. Het is het oudste stenen gebouw van het eiland, de geschiedenis ervan reikt tot ver in de Middeleeuwen.

Terras Top 100 2015 nummer 54 De Lindeboom, Den Burgh

Het terras is omsloten, waardoor we veel beschutting hebben en lekker kunnen zitten. Zo kunnen we optimaal genieten van het fijne weer. Binnen een paar minuten staat er een medewerker aan onze tafel. Hij is zakelijk en kort van stof, maar in ieder geval vriendelijk. Voor we het weten hebben we een heerlijk geurende kop koffie met een koekje in de vorm van Texel (!) voor onze neus.

We werpen een blik op de menukaart en die is alleen al qua vormgeving een lust voor het oog. Wat een kaart, het lijkt wel een tijdschrift. Tijdens ons bezoek zien we de medewerker ervoor zorgt dat elke gast een frisse tafel krijgt. Snel en efficiënt boent hij de zojuist verlaten tafels, om ze daarna snel weer in te ruimen. Hij rekent prettig en vriendelijk af en is oprecht blij met zijn fooi. We voelen ons bijna bijzonder omdat we op zo’n mooie en authentieke plek mogen zitten.

Groeneplaats 14
www.lindeboomtexel.nl

Reageer op dit artikel