artikel

Terras Top 100 2015 nummer 73 Het Maashotel, Broekhuizen

Café

Een vakantiegevoel maakt zich van ons meester als we aankomen bij Het Maashotel. Het terras is prachtig gelegen aan − jawel − de rivier de Maas. Het gebouw waarin het hotel en restaurant Cuisine de La Meuse zijn gevestigd, heeft een ietwat nostalgische uitstraling.

Het horecabedrijf ligt in een prachtige, natuurlijke entourage die, evenals het terras, populair is bij fietsers in het Noord-Limburgse land. Omdat het veer pal naast het terras ligt, is er altijd wat te zien en te beleven op en om het water.

Dan het terrasbezoek. Na een vriendelijke begroeting, krijgen we de vraag wat de attente jonge medewerker voor ons kan betekenen. Het geheel verloopt verder correct en de medewerker doet haar werk ontspannen. Voor de jongste in ons gezelschap is helaas geen Fristi beschikbaar en daarom stelt ze als alternatief appelsap voor. Simpel, voor de handliggend, maar pro-actief. Dat komt ook terug bij het uitserveren, wanneer ze voorstel om het glas in te schenken voor de kleine gast. Niet alleen hij waardeert dit.

Reageer op dit artikel