artikel

Terras Top 100 2015 nummer 84 De Buurman, Heerenveen

Café

Al dik 18 jaar is eetcafé De Buurman een begrip in het centrum van dé sportstad van de provincie Friesland, Heerenveen. Hier vindt iedere (terras)bezoeker vriendelijk personeel, een ongedwongen sfeer en prima producten op zowel het bord als in het rijk gevulde glas.

Terras Top 100 2015 nummer 84 De Buurman, Heerenveen
Website De Buurman

Het compacte gevelterras met stoelen en een loungebank staat er verzorgd bij als we er vroeg in het voorjaar plaatsnemen. De zon schijnt volop, maar toch is het met 15 graden nog fris. De schapenhuiden op iedere stoel bieden in dit geval uitkomst.

Na een blik op de tafel noteren we schone asbakken en verse bloemen. Alles oogt schoon en verzorgd. Dat geldt ook voor de gevraagde ijsthee. Als deze op tafel komt, gebeurd dat in een blinkend en onbeschadigd glas. Het drankje zelf is lekker koud en is, dankzij bijgeleverde citroentje en stamper, door de gast zelf nog van wat extra pit te voorzien. In de zomer wordt het gevelterras uitgebreid met een gedeelte aan de overkant van  de straat. Het kan ons wat dat betreft niet groot genoeg. Dat kunnen ze hebben!

Achter de Kerk 18-20
www.debuurman.com

Reageer op dit artikel