artikel

Terras Top 100 2015 nummer 91 ’t Peeske, Beek

Café

Het terras van ’t Peeske bestaat uit twee gedeelten. Een vijverterras aan de zijkant van het gebouw en een terras achter de zaak met een fenomenaal uitzicht over het glooiende landschap.

Terras Top 100 2015 nummer 91 ’t Peeske, Beek

In de verte is Duitsland te zien. Het water uit de vijver stroomt hier naar beneden, wat het mede door het aanwezige klimtoestel tot een fraaie speelplek voor kinderen maakt. Ouders die hier met hun kroost neerstrijken, doen er goed aan droge kleren voor ze mee te nemen. Je weet maar nooit.

De zwarte stoelen en donkerbruine tafels hebben een rustige uitstraling en passen goed in het natuurlandschap. De medewerkers in bedrijfskleding ogen bijna chique. Vriendelijk heten ze de gasten welkom. De gevraagde verse jus is ook echt vers. Het glas wordt op een viltje geplaatst van La Trappe. Het huismerk van dit bedrijf. Dat brengt ons op ideeën. Dus staat er niet veel later een bokaal van het trappistenbier op dezelfde onderzetter. Een heerlijke ervaring op een prachtterras. We genieten nog even van het fijne uitzicht terwijl we een slok van onze La Trappe nemen.

Reageer op dit artikel