artikel

Terras Top 100 2015 nummer 93 Smit- Bokkum, Almelo

Café

Het Volendamse Paviljoen Smit-Bokkum bestempelt het eigen terras als de meest geliefde plek van het bedrijf, dat naast een restaurant ook het Palingsoundmuseum omvat. Geen wonder. Want wat zitten we hier mooi!

Terras Top 100 2015  nummer 93 Smit- Bokkum, Almelo

Vanaf het terras is er een zeer fraai uitzicht over het IJsselmeer en de plaatselijke jachthaven Marinapark. Een deel van het terras is geplaatst op een vlonder aan het water, het andere gedeelte is tegen de gevel geplaatst.

Op het aangrenzende schelpenstrandje zien we een permanente expositie van beelden van kunstenaar Rob Cerneüs. Dat is de moeite waard, maar we keren even terug naar het terras. Dat dankzij het zwarte meubilair en strakke vormgeving een goed verlengstuk is van de sfeer die ook het paviljoen Smit-Bokkum zo kenmerkt.

De fris ogende medewerkers zijn vol verve aan het werk. Niet lang nadat de gevraagde verse jus d’orange is uitgeserveerd, vraagt ze of we ook willen lunchen. Actieve verkoop, dat is belangrijk op ieder terras. Zo ook hier en dat doen ze dus prima!

Slobbeland 19
www.smitbokkum.nl

Reageer op dit artikel