artikel

Terras Top 100 2015 nummer 94 Zuidam, Haarlem

Café

Wie, gezeten op het terras van Zuidam, de ogen even sluit, hoeft niet veel voorstellingsvermogen te hebben om de arbeiders hier nog aan het werk te zien. Op de scheepswerf van weleer, in 1915 opgezet door Henk Zuidam, timmeren, breeuwen en schilderen zij dan nog alsof het een lieve lust is.

Terras Top 100 2015  nummer 94 Zuidam, Haarlem

Die tijd is allang vervlogen en nu zetelt hier het naar de oprichters vernoemde Zuidam. En dat profiteert optimaal van de historische omgeving. Gelegen aan het Spaarne en aan de voet van molen De Adriaan.

Het  vergeten schiereiland’ wordt dit deel van de stad wel genoemd, maar daar blijkt in de praktijk niets
van te kloppen. Want wat kan het hier druk zijn! Het lijkt ze bij Zuidam gelukkig niet veel te deren. De bediening is er qua gastvrijheid, vriendelijkheid en snelheid niks minder om. Bij de bestelde munthee komt naast een kuipje honing ook een Fries dúmke. Als we hiernaar vragen, verklaart de attente medewerker dat Zuidam Friese ‘roots’ heeft. Leuke details waarvan het fijn is dat ook het personeel ervan op de hoogte is.

Scheepmakersdijk 2a
www.restaurantzuidam.nl

Reageer op dit artikel