artikel

Terras Top 100 2015 nummer 96 The College Hotel, Amsterdam

Café

Het terras van The College Hotel is zonder twijfel het best bewaarde geheim van Amsterdam Oud-Zuid. Bij het passeren van dit chique boutiquehotel is het terras vanaf de weg niet te zien.

Terras Top 100 2015 nummer 96 The College Hotel, Amsterdam

Aan het oog onttrokken door hoge struiken en omheind door een hek. Eenmaal deze visuele barrière voorbij, wacht de gast een verscholen stadsterras dat opvalt door zijn fraaie aankleding, uitstekend personeel en de zorg waarmee de bestellingen op tafel komen. Het meubilair is een mix van hoge en lage tafels en fauteuils. Een paar oude olijfbomen versterken de sfeer.

Medewerkers hebben een goed oog voor nieuwe gasten. Iedereen wordt hartelijk begroet. Als de kopjes en glazen leeg op tafel staan, krijgen we de vraag of we nog iets willen bestellen. Biertjes komen prima getapt op tafel en de frisdranken worden geschonken uit de bekende horecaflesjes. Een paar jaar geleden stond The College Hotel al eens in de top-5 van deze lijst. Dat zegt vooral veel over de sindsdien toegenomen concurrentie.

Roelof Hartstraat 1
www.thecollegehotel.com

Reageer op dit artikel