artikel

Terras Top 100 2016 nummer 20: ’t Wapen van Stellendam, Stellendam

Café 902

‘t Wapen van Stellendam is zowel brasserie als cafetaria. Het terras staat opgesteld voor het in twee aaneengeschakelde panden gehuisveste bedrijf. Een deel is tegen de gevel geplaatst en wordt overdekt door rood-witte luifels. Deze bankjes van steigerhout zorgen voor de frivole noot.

Niet in de laatste plaats door de kleurige kussentjes die er liggen en de dekentjes voor als de kou optrekt. Het hele terras is aan de straatkant omheind met een deels glazen beschutting. Het kan hier waaien, dus een overbodige luxe is het zeker niet. Op iedere tafel staan een asbak, een viooltje in pot en een prullenbakje. Dit laatste is praktisch, maar het oogt volgens ons jurylid wat slordig dat het plastic scheef over de randen hangt.

De medewerkers doen vriendelijk en humorvol hun werk. ‘Kan ik u verleiden tot nog een drankje?’, vraagt hij. Zijn collega grapt ondertussen met de tafelgenoot over het drankje dat deze wil bestellen. Het wordt ‘regenwater’ van Heineken. Dit terras mag dan wat doorsnee ogen, de service is dat zeker niet. Het personeel heeft duidelijk plezier in het werk, en er is veel aandacht voor het wel en wee van de gasten.

Voorstraat 2
Wapenvanstellendam.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel