artikel

Terras Top 100 2016 nummer 27: Bommel, Sneek

Café 463

Met op de gevel de aanduiding dat we hier het beste terras van Friesland betreden, wordt de lat voor zowel bedrijf als medewerkers gelijk hoog gelegd.

In het hart van dé watersporthoofdstad van Friesland staat dit aantrekkelijke terras. Gastvrij en gezellig ingericht dankzij de leuke speelse hoekjes met loungebanken, kussens, nisjes en gewone tafels. Dit alles is wel een beetje in contrast met de overkappingen die een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Ook aan het water, onder de bomen, een tweede en kleiner terrasgedeelte. Hier zien we een groep vrienden aan de flesjes Grutte Pier. Het tripelbier is in recordtempo uitgegroeid tot één van de favoriete speciaalbieren in de provincie en de brouwer zoekt inmiddels naarstig naar uitbreiding van de brouwcapaciteit. Maar dat terzijde.

Het Bommel-personeel werkt hard en snapt dat hier moet worden gepiekt op de dagen dat het zonnetje schijnt. Als de eerste ronde drankjes wordt uitgeserveerd, krijgen we de vraag of daar ook iets lekkers bij wenst te worden gegeten. Ook de eigenaar zelf werkt volop mee. Passanten en gasten die worden herkend, krijgen een hartelijke begroeting. In een paar gevallen wordt het drankje al gebracht zonder dat er naar is gevraagd. Deze waard kent zijn pappenheimers.

Marktstraat 28
Bommelsneek.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel