artikel

Terras Top 100 2016 nummer 37: Marnemoende, IJsselstein

Café 2176

Geen onbekende in deze lijst, en de verwachtingen worden ook dit jaar weer volledig waargemaakt. Grenzend tussen een modern vormgegeven gebouw en aan de andere kant het water van de bijbehorende jachthaven is dit een fijn terras.

Met forse plaatsen als Nieuwegein en Utrecht als het ware ‘om de hoek’ is dit zeker op doordeweekse dagen een oase van rust in een druk deel van het land. Een beetje over het water staren, bootjes kijken.

Ons jurylid stapt alleen het terras op en even denkt de medewerker dat ze elders in de haven moet zijn. ‘Ik dacht dat je wat zocht’, reageert ze na de vlotte begroeting. Als de wens wordt uitgesproken wat te willen drinken, wijst ze vlot naar een leeg tafeltje. De tafels zijn van hout. Daaromheen lichtgewicht metalen stoelen met een zitting van stof. Ook zijn er meerdere zwarte loungebanken aanwezig. Een grote, mooie parasol zorgt voor beschutting tegen de zon. Bij de verse muntthee komen ook de bestelde kroketten op brood op tafel. Ze ogen net zo lekker als ze smaken.

Noord IJsseldijk 107B
Marnemoende.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel