artikel

Terras Top 100 2016 nummer 40: Okay, Rotterdam

Café 675

Mooie zaak op de bekende Kop van Zuid in Rotterdam. Het buitenmeubilair is duidelijk nieuw en bestaat uit een mix van tafels en stoelen aan de voorkant van het pand, en loungebanken met krukken aan de zijkant. Op sommige tafels ontbreekt de menukaart. Een bewuste keuze, zo blijkt als we ernaar vragen. De wind wil hier nog wel eens fel opsteken en ze meenemen het water in.

Terras Top 100 2016 nummer 40: Okay, Rotterdam

Waar trouwens meerdere plezierjachten dobberen en dat geeft altijd een soort instant vakantiegevoel. De jongeman die de bestellingen opneemt, somt uit zijn hoofd de tien tapbieren op, waaruit hier kan worden gekozen. Prima. Bij het glas witte wijn wordt een glas water gevraagd.  Er komt geen gemeentepils uit de kraan op tafel maar een flesje Sourcy Blauw. Prima. De vanzelfsprekendheid waarmee gasten – ook bij kleine bestellingen – gratis water verwachten, is niet altijd terecht. Aan het roer van oKay staat duidelijk een actieve ondernemer. ‘Ze zijn echt met het bedrijf bezig’, noteert het jurylid.

Vijf Werelddelen 71
Restaurant-cafe-okay.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel