artikel

Terras Top 100 2016 nummer 48: De Witte Berken, Epe

Café 329

Het bijna speels opgestelde terras van De Witte Berken staat op wat tot de tuin behoort van dit hotel en restaurant. Bomen, bloemen een mooie fontein die klatert en de tafels en stoelen die met de poten op het gras staan. Een bijzondere combinatie die niet vaak wordt aangetroffen.

Terras Top 100 2016 nummer 48: De Witte Berken, Epe

Wel draagt het bij aan de ontspannen sfeer. En bijzonder: ondanks de ondergrond wiebelt het meubilair niet. Aan de muur een groot krijtbord dat meerdere boodschappen onder de aandacht brengt. ‘Let wel op de spelling’, geeft het jurylid als tip mee. ‘Bij bier van de maand stond Konink, terwijl daar toch echt een ‘c’ tussen moet.’ Ook wordt erop meegedeeld dat pinnen binnen moet gebeuren. Da’s alvast handig om te weten.

Op iedere tafel een mooi vers plantje. De cappuccino en het gebak komen snel en worden netjes uitgeserveerd. Wel jammer dat er al cacao over de melkkoffie is gestrooid. Geïnspireerd door het wandbord volgt hierna een De Koninck die mooi is getapt en uitstekend smaakt. ‘Dit is een eenvoudig, maar sfeervol terras, waar het maximale wordt uitgehaald.’

Oost-Ravenweg 8
Dewitteberken.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel