artikel

Bier en Spijs: Plato 18.25 met pasa quattro formaggi

Café 237

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 7 van deze serie Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener: Plato 18.25 met pasta quattro formaggi.

Bier en Spijs: Plato 18.25 met pasa quattro formaggi
Plato Gulpener

Jan-Paul Rutten roemt Gulpeners eigen Plato 18.25. ‘Een uitzonderlijk lekker speciaalbier’, aldus de brouwerijdirecteur. ‘Het is een ondergistend bier, waardoor het een zeer goede doordrinkbaarheid heeft. De smaak is zeer vol en uiterst gebalanceerd met een zeer zuivere, prettige, diepe hopbitterheid. De afdronk is vol en ‘blijft maar hangen’, met die prettige bitterheid en de intens frisse aroma’s die in het glas én in je neus blijven hangen.’ En onder welke noemer het bier dan geschaard mag worden? Rutten: ‘We hebben een poging gedaan om dit bier in een bierstijl te plaatsen. Waarschijnlijk wordt het dan zoiets als ongefilterde Imperial Lager met Dryhopping.

Wat eten we erbij?

‘Mijn persoonlijke voorkeur is om dit bier te drinken bij een stevige salade met bijvoorbeeld een gesmolten Valdieu kaasje, of bij een goede pasta met bijvoorbeeld vier gesmolten kazen, quattro formaggi.’

Reageer op dit artikel