artikel

Café Top 100 2016 nr.34: Arendsnest, Amsterdam

Café 1838

Dit voorjaar accentueerde Arendsnest nog maar eens het voorvoegsel Proeflokaal. Na een flinke verbouwing ging het aantal taps van 30 naar 52. Geen enkel café in het land heeft meer kranen.

Café Top 100 2016 nr.34: Arendsnest, Amsterdam

Uniek is bovendien nog steeds dat er louter Nederlands bier wordt getapt en geschonken. Ons jurylid kiest voor een ‘Sambal bij’. Een inderdaad pittig biertje. De verbouwing ging niet ten koste van de sfeer. Aan de voorkant een klein terrasje dat wat meer aandacht zou mogen krijgen; er staan nog al wat lege glazen. Tip: laat de personeelsleden niet voor de deur een sigaretje roken. Maar wie het kleine trappetje bestijgt, komt nog in een lichtbruin, gezellig café waar het personeel in keurige bedrijfskleding is gestoken. Er wordt met kennis van zaken uitleg gegeven over de smaken als ernaar gevraagd wordt.

Herengracht 90, Amsterdam
Arendsnest.nl

Gastheer: Peter van der Arend
type: biercafé
open: 7 dagen
kaart: borrel
fluitje: geen; vaasje: €3 / koffie: geen

Reageer op dit artikel