artikel

5 x oranje drankjes voor Koningsdag

Café 7370

Heel Nederland kleurt oranje met Koningsdag. Ook ‘oranje’ drankjes mogen op deze feestelijke dag niet ontbreken. Verras je gasten en serveer op de 50e verjaardag van Willem-Alexander een cocktail ‘Gin for a King’, een ‘Koningsshot’ of een ‘Hete Willy’ . Hieronder twee oranje cocktails en drie Koningsdagdrankjes.

5 x oranje drankjes voor Koningsdag
Koningsshot: Bello Limoncello met 50% alcohol

Gin for a King

Bartender Tess Posthumus kreeg van Gin Mare de opdracht om een Koningsdagcocktail te ontwikkelen. Gin for a King, zoals Posthumus dit oranje drankje heeft genoemd, wordt onthuld samen met een limited edition Gin Mare fles, die speciaal is ontworpen voor deze nationale feestdag.
De Gin Mare Koningsdag limited edition fles is afgewerkt met oranje elementen, die bijdragen aan het koninklijke gevoel. Om Gin for a King te bereiden, maakt de Posthumus gebruik van een verrassende combinatie: Gin Mare, orange curaçao, tonic water, oranje bloemenwater en grapefruit bitters. ‘Het oranje drankje is een lichte gin-tonic met een verfrissende smaak, die ook snel en makkelijk te maken is. Ideaal voor de zomermaanden dus,’ zegt Posthumus. Geïnspireerd door de meest kenmerkende Hollandse bloem, wordt Gin for a King gegarneerd met een biologische tulp. De Gin Mare Koningsdag limited edition fles is vanaf 24 april verkrijgbaar.

Cocktailrecept: Gin for a King

 • 50ml Gin Mare
 • 10ml orange curaçao
 • 120ml tonic water
 • 1 scheutje oranje bloemenwater
 • 1 scheutje grapefruit bitters

Bereiding:
Mix de ingrediënten samen in een wijnglas, gevuld met ijsblokjes. Garneer met een schijfje citroen en een biologische tulp.

Dranktrends 2018: NOLO, Afrikaanse inspiratie en comeback voor klassiekers

Koningsshot

Ter ere van de 50ste verjaardag van koning Willem lanceert Bello Limoncello een speciale Limoncello met 50% alcohol. Bello doet er nog een extra schepje machismo bovenop en komt het met de sterkste limoncello ooit: een koningsshot. Deze speciale editie is online beperkt verkrijgbaar. Vanaf dinsdagavond 26 april is het ‘oranje drankje’ 50 uur lang verkrijgbaar bij avondwinkel Sterk op de De Clerqstraat in Amsterdam.

 

 

Kings Mary

De 50e verjaardag van Willem-Alexander verdient een speciale felicitatie en daarom lanceert Ketel One Vodka de ‘Kings Mary’. De Ketel One Vodka Kings Mary is een variant op de Bloody Mary, maar in plaats van tomatensap wordt de Ketel One Vodka Kings Mary geserveerd met wortelsap waardoor de cocktail een oranje kleur krijgt. Dit oranje drankje is perfect om te drinken tijdens Koningsdag, maar ook daarna zal de Ketel One Vodka Kings Mary verkrijgbaar zijn in horecagelegenheden.

Feestje met frisdrank: tips en recepten ter inspiratie 

Cocktailrecept: Kings Mary met Ketel One Vodka

 • 50 ml Ketel One Vodka
 • 10 ml verse citroensap
 • 100 ml wortelsap
 • 10 ml barbecuesaus
 • 3 scheutjes tabasco
 • een snufje zout en peper

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker. Vul de shaker met ijs en schud de shaker zacht. Schenk de Ketel One Vodka Kings Mary uit in een hoog glas (Highball glas), gevuld met ijs.

Garnering:
Maak de Ketel One Vodka Kings Mary af met zoete paprika en gepofte quinoa. Door droge quinoa in een koekenpan kort op te warmen ontstaat er gepofte quinoa. Plak dit aan de paprika met een beetje honing.

 

Orange Secco

Be Dutch Be Orange is een drankje bij uitstek tijdens de dag dat Nederland even oranje is. Dit nieuwe oranje drankje van wijnimporteur LFE is een sprankelend frisse ‘orange secco’ met een zoetje en heeft een alcoholpercentage van 8,5%. Serveertip: de mousserende oranje wijn moet koel gedronken worden, liefst in een mooi wijnglas met een takje munt en een schijfje sinaasappel. Of de pittige variant met een takje rozemarijn.

Zomerse drankjes om in te spelen op een gezonde leefstijl

Hete Willy met temperament van Maxima

Onder de merknaam LekkerT is de likeur Willy verkrijgbaar. Het Koningsdagdrankje heeft de oranje kleur te danken aan biologische sinaasappelen en een rood pepertje. De producent over de naam van het drankje: ‘Willy is de bijnaam van onze koning tijdens zijn studententijd en het ‘hete’ duidt op het pittige temperament van Maxima. De drank heeft een alcoholpercentage van 36 procent. Met dit oranje drankje zijn ook cocktails te bereiden.

 

Nieuwe zomerdrankjes op de kaart? Kijk hier wat de acht nieuwelingen zijn.

Reageer op dit artikel