artikel

Terras Top 100 2017 nr. 61: Het Stadscafé, Apeldoorn

Café 609

Het terras van Het Stadscafé in Apeldoorn heeft de sfeer van een binnentuin, terwijl het op een hoek is gesitueerd. Een terras met leuke variëteit aan meubilair.

Terras Top 100 2017 nr. 61: Het Stadscafé, Apeldoorn

Zo zien we – zeg maar – ‘gewone’ tafels en stoelen, hoge zitjes en ook banken. Het geeft een terras naast een diversere uitstraling, ook meer dynamiek. Erg leuk. De jury is daar dan ook lovend over, zo lezen we: ‘Alles ziet er hier netjes uit. Het maakt het geheel erg aantrekkelijk.’ De stopkracht van Het Stadscafé is sowieso erg hoog. Het terras hoort bij een mooi, oud pand waarin deze onderneming is gevestigd. De vakjury neemt er zelf plaats op het terras. Al snel verschijnt een medewerker aan tafel die vraagt wat ze te drinken wenst. ‘Ook wat eten?’, vraagt de gastvrouw. Heel goed, we blijven op die bijverkoop hameren. ‘We krijgen een goede cappuccino. En in de salade die we bestellen, zitten verse producten, en deze is goed op smaak.’

Ook over de routing en hoe de medewerkers op elkaar zijn ingespeeld, is de vakjury enthousiast. ‘Degene die met de terminal liep, had oog voor alle gasten en hield alles goed in de gaten.’ Ook het afrekenen verloopt vlot en correct. De medewerker vraagt alleen niet of alles naar wens is geweest. ‘Tip om hier nog wel iets mee te doen. Binnenkomst en vertrek zijn de momenten die bijblijven bij de gasten.’ Het de details die in deze lijst het verschil maken. Eindconclusie? ‘Een gezellig drukke, hippe plek om het weekend te starten.’

Nieuwstraat 295
Stadscafe-Apeldoorn.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel