artikel

Terras Top 100 2017 nr. 97: Lot & de Walvis, Leiden

Café 1408

Op een prachtig plekje aan het water, Lot & De Walvis. Het is hier waar eigenaresse Lot is neergestreken na een zwerftocht over de wereld in haar busje De Walvis.

Terras Top 100 2017 nr. 97: Lot & de Walvis, Leiden

Zo lezen we tenminste op de site. Wat een fijne plek is dit, zeg! Met smaak ingericht – veel meubels van steigerhout – aangevuld met groene stoelen. Veel kussens en terracotta bloempotten. Tussen de palen hangt een lichtsnoer. Het zorgt voor een knusse uitstraling. Een soort camouflagenetten zorgen voor schaduw. Origineel.

In de bediening frisse meiden en stoere knapen. ‘Als ik een boot had wist ik het wel’, verzucht het jurylid. ‘Dan kwam ik hier vaker.’ Iedere medewerker draagt andere kleding, maar hier past het. ‘Ik bestel na de muntthee een kwark met honing, fruit en granola als ontbijt. Dit is heerlijk en wordt vlot geserveerd. Uit nieuwsgierigheid daarna nog een Dirty Chai Latte die wederom vlot wordt geserveerd. Goed op smaak, temperatuur en in mooi groot glas geserveerd met zoethout. De rekening komt op een tiptray met daarop het bonnetje, een kaartje van Lot & De Walvis en een Wilhelmina-pepermuntje. Een mooie ervaring.

Haven 1
Lotendewalvis.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel