artikel

Zes keer bierlunch winnen op Gastvrij Rotterdam

Café 779

Misset Horeca staat met een stand en een Virtual Reality Horeca Game op Gastvrij Rotterdam. Bezoekers die dagelijks het hoogst scoren, winnen een speciaal samengestelde bierlunch.

Zes keer bierlunch winnen op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de afgelopen Horecava konden bezoekers van de Misset Horeca-stand er al kennis mee maken: het virtuele café. Op Gastvrij Rotterdam kunnen bezoekers weer deelnemen. Met een 3D-bril staat een speler aan de virtuele bar waaraan een aantal bezoekers zit. Boven de hoofden van deze personen verschijnt een wolkje met daarin de gewenste consumptie: koffie, thee, bier, warme chocomel of sterke drank. De speler schuift de consumptie naar de gast bij wie het desbetreffende wolkje wordt getoond. Gaat het te hard of te zacht, dan komt de consumptie of bij de verkeerde persoon terecht of valt deze van de bar. Wordt vijf keer de verkeerde consumptie geplaatst, dan is het game over. Hoe meer en beter je bestelling aflevert, hoe hoger de score.

Bierlunches op Gastvrij Rotterdam

Op alle drie de dagen verloot Misset Horeca zes bierlunches aan de twee hoogst scorende spelers van die dag. Deze lunches zijn speciaal samengesteld door horecazaken verspreid door het hele land. Deze zijn dus na de beurs – op afspraak – te verzilveren. Wat kun je waar winnen?

Brouwerslunch – Gulpener BrouwLokaal, Gulpen

In het onlangs geopende Gulpener BrouwLokaal biedt Gulpener een brouwerslunch aan. In het eetcafé wordt gewerkt volgens het 25 miles-concept. Dat betekent dat alle ingrediënten uit een straal van 40 km worden gehaald. De precieze invulling van de brouwerslunch verandert mee met de seizoenen en het aanbod van onze lokale leveranciers. De lunch bestaat uit een kop brouwerssoep, een bierbostelbroodje gemaakt van bostel uit de brouwerij en een warm element. Ook zal een passend Gulpener-bier niet ontbreken. Het Gulpener BrouwLokaal is naast een horecagelegenheid ook een bierkenniscentrum. Bezoekers kunnen er hun eigen bier brouwen in de Microbrouwerij. Daarnaast zijn er meer dan honderd internationale bierstijlen te proeven in de Smaakbibliotheek. Verder kan de bierkennis verrijkt worden in het Studielab en de brouwerij ontdekt worden tijdens een rondleiding.

Bierlunch – De Toeter, Groningen

Bij Café Top 100-café De Toeter in Groningen, wordt een lunch aangeboden met huisgebrouwen bieren en de keuze uit diverse belegde bierbroodjes, bereid met bostel uit de eigen brouwerij Rockin’ Ludina. De diverse belegde bierbroodjes zijn: een open sandwich met Noord-Nederlandse geitenkaas, Groninger honing en kruim van mollebonen. Een open sandwich met ribeye van Groninger weiderund, rucola en honing-mosterd of een open sandwich met gerookte makreel, rode ui en frisse citroen-crème fraîche.

Rockin’ Ludina Brewery is een jonge brouwerij uit de stad Groningen. Waar eerst op kleine schaal werd gebrouwen, wordt er nu wekelijks gebrouwen. De broodjes die geserveerd worden tijdens de lunch zijn gebakken van bierbostel, een restproduct, ontstaan bij het brouwen van bier. Tijdens de productie wordt geen boter gebruikt, daarnaast zitten er minder suikers in want deze komen immers al vanuit het bier. Naast dat het gezond is, is het produceren van brood met bostel ook duurzaam. Er wordt een restproduct gebruikt bij de productie van een nieuw product.

Lunch met bier – Sijf, Rotterdam

Op Gastvrij Rotterdam mag de horeca uit de havenstad natuurlijk niet ontbreken. Het oer-Rotterdamse café Sijf biedt daarom liefst driemaal een lunch aan. Daarbij kunnen winnaars kiezen uit een broodje pulled salmon met tuinkers, gegrilde limoen en venkelsalade of een steak sandwich met hoisin, rode peper, taugé en koriander. Als begeleidend bier biedt Sijf haar eigen Session Ale, gebrouwen door Brouwerij Scheveningen.

Sijf, op de Oude Binnenweg, is één van de typische cafés van de stad. Met een opvallend interieur, uitgebreide speciaalbierkaart én een no-nonsense sfeer. Het terras is het hele jaar open en ‘de ongekroonde beste plek om naar al die leuke passanten te kijken’. Je start bij Sijf met een Engels ontbijtje en luncht er met lekkere verse gerechten. De houtskooloven grillt de hele dag smaakvolle gerechten voor op tafel. Mals vlees en knapperige groenten met die heerlijke barbecuesmaak. Maar Sijf is niks zonder haar muziek. Overdag de lekkerste jazz- en bluespareltjes, in de weekenden livemuziek op het kleinste podium van de stad.

Sandwich met Pulled Pork – Caspar, Arnhem

De Arnhemse Café Top 100-zaak Caspar biedt winnaars een klassieker van de lunchkaart aan: sandwich met Pulled Pork. ‘Deze staat niet permanent op de lunchkaart, maar als hij er weer opstaat, wordt hij met gejuich ontvangen (door onze gasten én personeel)’. Het Arnhemse café spreekt zelf van ‘redelijk eenvoudig en vol van smaak.’ Er wordt gebruikgemaakt van biologische procureur (‘verrekesnek’ in het Arnhems), omdat deze meer smaak bevat dan niet-biologische. De coleslaw die op het broodje erbij komt, wordt gemaakt door julienne spitskool en wortel aan te maken met tartaarsaus.

In het modekwartier, aan de rand van het Arnhemse centrum, heeft Caspar zich gevestigd. Een moderne huiskamer waar wordt gelezen, gewerkt, gespeeld en gepraat. Dit alles onder het genot van een hapje en/of een drankje. Caspar staat bekend om zijn grote koppen koffie en cappuccino, ruime selectie speciaalbieren, diverse open wijnen en origineel assortiment sterke drank. Je eet er wat de pot schaft; wekelijks wisselt de kaart met daarop één vlees-, één vis- en één vegetarisch gerecht. Traditionele gerechten en moderne keuken gaan daarbij zij aan zij.

Kenniscentrum voor Bier: 18 brouwers en ruim 100 speciaalbieren

De stand van Misset Horeca op Gastvrij Rotterdam bevindt zich bij het Kenniscentrum voor Bier. Het KCVB is al vanaf het eerste uur aanwezig op Gastvrij Rotterdam. Dit jaar neemt het 300 vierkante meter in gebruik, waarop 18 brouwers zich zullen huisvesten. Deze brengen aan de hand van meer dan 100 speciaalbieren beursbezoekers kennis bij over bierbehandeling en het gastronomische product bier. Zoals ieder jaar zijn er weer 12 sprekers uit de bierwereld die op het KCVB hun verhaal doen. Bierproeven.nu presenteert daarnaast 12 verschillende bier & spijs-combinaties.


Reageer op dit artikel