artikel

Cocktailrecept: Martini Negroni

Café 727

Martini Riserva Speciale Bitter is een nieuwe aperitivo-likeur. De ambachtelijke bitterzoete likeur is speciaal ontwikkeld voor de Martini negroni en andere Italiaanse cocktailklassiekers.

Cocktailrecept: Martini Negroni

Martini Riserva Speciale Bitter is gebaseerd op het originele recept van Martini’s iconische herbalist Luigi Rossi uit 1872. Uit de omgeving van Turijn zijn 100 procent natuurlijke kruiden en specerijen geselecteerd. De likeur gaat perfect samen met de cocktail Martini Negroni.

Bitterzoete likeur

De smaak van de bitterzoete likeur wordt gecreëerd door diverse ingrediënten, zoals de verwarmende exotische tonen van saffraan, het bittere Colombus-kruid en de aromatische, aardse bittertonen van Angostura-bast. Ook het bittere, zoete en fruitige van onder andere citrusfruit zijn essentieel voor de smaak. Rijping op eikenhouten Tino-vaten zorgde ervoor dat de botanicals gemengd en verdiept zijn, waardoor maximale complexiteit is bereikt.

Martini Negroni

Martini Riserva Speciale Bitter is speciaal ontwikkeld om in perfecte harmonie met de Martini Riserva Speciale Vermouth én met de Bombay Sapphire London Dry Gin samen te gaan in een Martini Negroni. Met deze nieuwe bitter van Martini kunnen bartenders een hedendaagse negroni maken met drie dranken die bewust voor elkaar gecreëerd zijn. Dit najaar wordt de bitter in Nederland geïntroduceerd.

Cocktailrecept Martini Negroni

Ingrediënten
* 30 ml Martini Riserva Speciale Bitter
* 30 ml Martini Riserva Speciale Vermouth Rubino
* 30 ml Bombay Sapphire London Dry Gin
* ijs
* sinaasappelpartje

Bereiding
Vul een shaker met ijs en schenk de ingrediënten erbij. Stir zo’n 10 seconden. Strain in een tumblerglas gevuld met ijs. Garneer de cocktail met een sinaasappelpartje.

Meer cocktails bereid met Martini.

Reageer op dit artikel