artikel

Cocktailrecept voor de feestdagen: warme punch

Café 537

Gin Mare lanceert een nieuw cocktailrecept voor de feestdagen: een warme punch met een vleugje speculaas en tijm.

Cocktailrecept voor de feestdagen: warme punch

De warme punch ‘Gin Mare Speculaas Holiday Punch’ is gemakkelijk te bereiden en te serveren. Een ideaal drankje voor een feestje.

Naam cocktail warme punch:

Gin Mare Speculaas Holiday Punch

Ingrediënten warme punch:

* 600 ml Gin Mare
* 150 ml speculaaslikeur
* 300 ml speculaasthee
* 500 ml appelcider
* verse tijm
* steranijs
* sinaasappelpartjes

Bereiding:

Zorg dat de Gin Mare en de speculaaslikeur op kamertemperatuur zijn. Schenk beide drankjes in een grote punch bowl, en voeg wat takjes tijm, de sinaasappelpartjes en een handje steranijs toe. Roer goed door elkaar. Laat de mix een half uur staan terwijl je ondertussen de speculaasthee maakt met kant-en-klare speculaasthee of met je eigen kruidenmengsel met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom. Voeg de kruiden (of theezakjes) toe aan een pan met kokend water en laat het mengsel een half uur op middelhoog vuur trekken. Zeef de kruiden eruit en voeg het overgebleven vocht toe aan de ingrediënten in je punch bowl. Voeg als laatste de appelcider toe. Garneer elk glas met een takje verse tijm en een gedroogd sinaasappelpartje.

Warme punch met vleugje speculaas en tijm

 

Andere winterse hippe drankjes met thee en koffie

Reageer op dit artikel