artikel

Cocktailrecept: Gepeperde Bloody Mary

Café 306

Tabasco komt in het kader van het 150-jarig bestaan van moederbedrijf McIlhenny met een bijzondere versie van de beroemde pepersaus: Diamond Reserve Pepper Sauce. De saus is het hoofdingrediënt van de cocktail ‘Diamond Reserve Bloody Mary’.

Cocktailrecept: Gepeperde Bloody Mary

Tabasco ontwikkelde een gepeperde Bloody Mary met de Reserve Pepper Sauce. Deze Tabasco ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ is gemaakt van tabascopepers op Avery Island, geselecteerd op kleur, textuur en robuustheid. De pepers zijn gestampt, vermengd met een vleugje zout en daarna gerijpt, soms wel 15 jaar, vervolgens aangelengd met mousserende wittewijnazijn. Het resultaat: een pepersaus met zowel de complexiteit van een mooie wijn als behoud van de typische smaak van Tabasco saus. Exclusief verkrijgbaar op de website.

Cocktailrecept: Diamond Reserve Bloody Mary

Ingrediënten van de gepeperde Bloody Mary
• 120 ml Bloody Mary Mix (1,5 kopje tomatensap, 1/2 eetlepel Tabasco Diamond Reserve saus, 1 eetlepel Worcestershiresaus, 1 eetlepel selderijzout en ½ eetlepel chilipoeder in een glas mengen en roeren)
• 30 ml wodka
• 2 druppels sesamolie
• 60 ml droge prosecco
• zwarte en witte sesamzaadjes (garnering)
• schaaf van een komkommer (garnering)
• stukje rode peper en citroenschil (garnering)

gepeperde Bloody Mary

Bereiding gepeperde Bloody Mary
Vermeng alle ingrediënten, behalve de prosecco, bij elkaar en roer in een longdrinkglas en een ijsblokje. Voeg daarna de prosecco toe en garneer.

Reageer op dit artikel