artikel

Cocktailrecept My Way: winnaar wedstrijd cocktail & muziek

Café 135

Allan Brown is de winnaar van Sir Edmond & Sound, ’s werelds eerste cocktail & sound pairing-competitie. Hij won met de cocktail My Way. Deze cocktail is een ode aan Frank Sinatra. Maak de cocktail zelf.

Cocktailrecept My Way: winnaar wedstrijd cocktail & muziek

De sour style cocktail ‘My Way’ van Brown met bijbehorende soundtrack, achtereenvolgens Fly Me tot he Moon, Angel Eyes en New York, won. Deze cocktail is een ode aan Frank Sinatra. De tweede plaats ging naar Wouter Bosch van Rosalia’s Menagerie. Hij bracht met The Maverick Fizz een hommage aan de Pornstar Martini. Milos Stanisic van Bar C veroverde de derde plaats met zijn door Japanse schervenkunst geïnspireerde cocktail Kintsugi.

Recept My Way

  • 50 ml Sir Edmond Gin
  • 2,5 ml Averna
  • 25 ml walnoot en vijgensiroop
  • 20 ml verse citroensap
  • 2 dash Angostura bitters
  • eiwit

Bereiding
Voeg alle ingrediënten  van My Way toe aan een cocktailshaker. Vul met ijsblokjes. Schud krachtig gedurende 10 seconden. Zeef het ijs eruit en schud opnieuw
10 seconden zonder ijs. Zeef in een gekoeld coupeglas.

Garnering
Garneer met een gekarameliseerde vijg bespoten met eetbare goudverf, en een spray van Sir Edmond Gin bovenop de cocktail  My Way om de eiergeur kwijt te raken.

Beste combinatie van muziek en mixology

Twintig bartenders streden in de Tunes Bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam om de titel. De deelnemers voorzagen hun creaties van een op maat gemaakte soundtrack in drie delen: het bereiden, het serveren en het nuttigen van de cocktail. In de strijd om €1000 prijzengeld moesten zij de jury- bestaande uit Timo Janse, Sander Lucardie en Sandro Ivanić – zien te overtuigen met een perfecte combinatie van muziek en mixology.