artikel

Cocktailrecept: Tulip Heritage van Stefan van Sprang

Café 459

Ambachtelijke distillerderij Clusius Craft Distillers in Katwijk produceert twee wodka’s uit tulpenbollen: Dutch Tulip Vodka Premium Blend en Dutch Tulip Vodka Pure. Diverse cocktails zijn bedacht met deze Nederlandse wodka, waaronder ‘Tulip Heritage’ van Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel. Hieronder het recept.

Cocktailrecept: Tulip Heritage van Stefan van Sprang

Dutch Tulip Vodka Premium Blend is een wodka, gemaakt van Nederlandse tulpenbollen, graan en natuurlijk gefilterd water uit de duinen. In elke fles zijn 40 tulpenbollen verwerkt. Een originele tulpenwodka met een mix van rijke, volle accenten. Geschikt voor bereiding van cocktails zoals de Tulip Heritage. Ook lekker puur uit de fles.
Dutch Tulip Vodka Pure is wereldwijd de eerste en enige drank die uitsluitend gemaakt is van tulpenbollen en natuurlijk gefilterd water uit de duinen. Elke fles Pure is handgemaakt en bevat 350 tulpenbollen. Een high-end wodka van ongekende smaak en puurheid.

Tulpenbollen vrij van gifstoffen

De distilleerderij is vernoemd is naar Carolus Clusius, de wereldberoemde Vlaams-Nederlandse botanist (1526-1609). Het was Clusius die de tulp in Nederland introduceerde. De distilleerderij die gevestigd is in het hart van de Nederlandse bollenstreek, heeft een uniek destilleerproces ontwikkeld om alcohol van ongekende klasse te produceren uit Nederlandse onbespoten tulpenbollen. Deze tulpenbollen zijn vrij van gifstoffen of andere stoffen die niet geschikt voor consumptie zijn.

Dutch Tulip Dutch tulip

Boek met cocktailrecepten

Clusius Craft Distillers daagt restaurants, bars en hotels uit om bijzondere nieuwe smaakcombinaties te bedenken met de Dutch Tulip wodka’s. Dit jaar gaan ze een boek uitgeven met een overzicht van de verschillende cocktails die zijn bedacht.

Recept Tulip Heritage

Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel in Amstelveen maakte de cocktail Tulip Heritage met de Nederlandse wodka Dutch Tulip Vodka Premium Blend.

Ingrediëten

  • 45 ml Dutch Tulip Vodka Premium Blend
  • 15 ml zelfgemaakte dadelsiroop
  • 15 ml limoensap
  • 30 ml granaatappelsap
  • sinaasappelschil

Bereiding
Shake alle ingrediënten in een shaker en schenk de cocktail door een zeef in een dubbel martiniglas. Garneer met een sinaasappelschil.

Reageer op dit artikel