blog

Deze bierfestivals móét je bezoeken

Café 1177

De zomer komt er weer aan en de bierfestivals vliegen je weer om je oren. Prima initiatieven natuurlijk. Ik kan ze niet allemaal onder de aandacht brengen, maar twee wil ik er graag uitlichten, omdat je die als bierliefhebber niet mag missen.

Deze bierfestivals móét je bezoeken

De eerste komt er al snel aan en is in Amsterdam. De heren van brouwerij Oedipus vieren hun 5-jarig bestaan met een International Beer Festival in Amsterdam-Noord. Twee dagen lang, (zaterdag 2 en zondag 3 juli) zijn er op het oude Stork-terrein, bij de brouwerij meer dan vijftien internationale brouwerijen aanwezig om gasten te voorzien van een heerlijk aanbod van speciaalbieren uit onder meer Estland, de Verenigde Staten en Noorwegen. Daarnaast is er een ruim aanbod qua eten, maar ook wat betreft muziek en kunst. Maar natuurlijk zijn er ook mooie bieren uit België. Het enige jammere vind ik dat Nederland met maar drie brouwerijen aanwezig is op het festival. Kom op jongens, dat kan toch beter!

Oedipus Brewing is opgericht door vier vrienden waarvan er drie zeer belangrijk voor mij waren in de eerste jaren van mijn American BeerBar BeerTemple. Ben ook trots dat de eerste brouwsels van de heren getapt zijn in de BeerTemple. Ze brouwen niet alleen lekker bier maar weten ook perfect bier te combineren met eten, muziek en kunst.  Aansluitend op dit festival vieren wij met één van de deelnemende brouwerijen, Stillwater Artisanal, op 4 juli Indenpendence Day in de BeerTemple. Brian Stillwater Strumke zal dan een presentatie houden over zijn brouwerij.

Het andere festival heb ik al eerder genoemd in een van mijn columns, maar de moeder van de craft beer-festivals is natuurlijk het Borefts van brouwerij De Molen in Bodegraven. Net voordat het bockbierseizoen echt gaat beginnen, organiseren de mannen van De Molen al voor de zesde keer hun Borefts Bier Festival, op vrijdag 23 en zaterdag 24 september. Ik lees op hun website wel dat er door de uitbreiding van de brouwerij minder ruimte is, en er dus ook minder kaarten beschikbaar zijn. Het festival is daardoor iets kleiner van opzet. Dus wees er snel bij en geniet van deze zomer met een mooi glas bier in de hand, proost!

Reageer op dit artikel