blog

TNT Barstation

Café 2843

Met Timo Janse start ik in december een eigen cocktailbar. Na acht jaar te hebben gewerkt bij Door 74 en meerdere malen betrokken te zijn geweest bij de opzet van nieuwe cocktailbars, werd het tijd voor een volgende stap. Een eigen cocktailbar: Flying Dutchmen Cocktails aan het Singel 460 in Amsterdam. In deze blog; de totstandkoming van de barstation.

TNT Barstation

Ruim drie jaar geleden besloten Timo en ik dat we samen een bar wilden openen. Afgelopen zomer waren we bijna rond met een pand, tot vlak voor de overdracht allemaal adders onder het gras vandaan kwamen. Een publieke oproep later hadden we geluk en was het dan eindelijk raak. Bert van der Leden van IQ Creative had ons bericht gezien. Nu kunnen we in de tweede week van december de deuren openen. Eindelijk een plek waar we we al onze plannen, wensen en dromen kunnen gaan waarmaken.

Barstation als kloppend hart

In de komende columns zal ik jullie meenemen op onze reis naar Flying Dutchmen Cocktails. Het eerste grote project was de rvs barstations bestellen. Het hart van de zaak wat ons betreft. Een goede cocktailbar kan niet zonder efficiënte en ergonomisch gebouwde barstations. Daarom viel de keus op Fjalar Goud. Een prijswinnende bartender die ooit als ingenieur motoren ontwikkelde voor Porsche. Tegenwoordig ontwerpt hij barstations die je bij de beste cocktailbars in Nederland terugvindt. Fjalar gebruikt zijn bartender-expertise en kennis als ingenieur om ergonomische en efficiënte barstations te ontwikkelen.

Belang van ergonomie

Timo en ik zijn al drie jaar aan het fantaseren over de perfecte bar. Daarom hadden we natuurlijk ook al de perfecte barstations in ons hoofd. Gelukkig stond Fjalar open voor onze ideeën en samen hebben we een prachtige custom TNT (Timo & Tess)-barstation ontwikkeld. Doordat hij ergonomisch is gebouwd, is het beter voor je lichaam en daardoor ook leuker om achter deze stations te werken. De efficiënte inrichting van het rvs zorgt dat je als bartender minder handelingen hoeft te doen voor hetzelfde drankje en dus sneller kan werken. Een snellere bartender heeft tijd over om wat extra aandacht aan de gasten te besteden. Meer dan genoeg redenen dus om bij het beginnen van een cocktailbar goed na te denken over de barstations.