fotoreportage

The Plant, San Francisco

Café

The Plant Pier 3 is één van de zes vestigingen van The Plant. Deze vestiging van het ‘groene’ restaurant/café ligt aan het water aan Pier 3 in San Francisco. Alle producten die door The Plant worden gebruikt zijn 100 procent biologisch. De gerechten zijn seizoensgebonden en afkomstig uit de buurt van het baaigebied. De gerechten zijn vers, duurzaam en verantwoord. Deze duurzaamheid is doorgevoerd in het ontwerp van het gebouw. Er liggen zonnepanelen op het dak en er is gebruik gemaakt van duurzame, gerecycled en hergebruikte materialen, zoals sloothout, gerecyclede tegels, zink, koudgewalst staal en RVS.

The Plant, San Francisco

Locatie: Pier 3 in San Francisco
Type: biologisch en verantwoord restaurant
Aantal stoelen: 112
Oppervlakte: 1400 m2 met 18 – meter hoge plafonds. De 16 meter hoge openslaande ramen laten veel licht door en geven een prachtig uitzicht op het water
Stijl: duurzaam
Materialen: duurzaam, gerecycled en hergebruikt materiaal: sloophout, gerecyclede tegels, zink bedekte bar, koudgewalst staal en RVS. Stalen en messing hanglampen, groene muurtegels, houten latjesplafond, plantenbank van koudgewalst staal met palmen, tafel van notenhout en speksteen, groene vloer gemaakt van kokosnoten en een levende plantenmuur ontworpen door een plaatselijke tuinman.
Designbureau: CCS Architecture, Ccs-architecture.com
Website:Theplantcafe.com

Reageer op dit artikel