nieuws

Epe wil vaker evenementenbier

Café

De politie en de gemeente Epe willen een vuist maken tegen geweld na het stappen en tijdens evenementen. Om het aantal geweldsdelicten terug te dringen willen ze het schenken van alcohol beperken, en tijdens feesten vaker evenementenbier laten tappen.

Epe wil vaker evenementenbier

Het aantal aangiften van geweldsdelicten in Epe bedroeg in 2006 130, in de meeste gevallen was er alcohol in het spel, meent de politie. Doel is het aantal incidenten met tien procent terug te brengen.

Aangezien bedreiging en mishandeling juist op stapavonden en tijdens evenementen voorkomt, willen politie en gemeente het gebruik van evenementenbier met maximaal 2,5 procent alcohol voorschrijven, meldt De Stentor.

Beperkingen

Politie en gemeente willen in Epe beperkingen stellen aan het schenken van alcohol tijdens feesten en uitgaansavonden. Daarbij wordt groot beroep gedaan op de plaatselijke horeca.

Er moeten duidelijke afspraken komen over ontzeggingen van de toegang van uitgaansgelegenheden in combinatie met gestructureerd toezicht door de politie.

Reageer op dit artikel