nieuws

Heinekenchauffeurs gaan ‘geobloggen

Café

Heineken start een unieke marketingcampagne waarin alle vrachtwagens die bier af gaan leveren live te volgen zijn op internet. Voor dit ‘geobloggen’ is een compleet nieuwe site opgezet met hoogwaardige techniek.

Heinekenchauffeurs gaan ‘geobloggen

Door middel van GPS-telefoons is de locatie van de ‘Delivery Men’ op een paar meter nauwkeurig te bepalen.

Volgens Heineken is zij de eerste ter wereld die deze techniek inzet als marketinginstrument, en past het concept perfect binnen het nieuwe Heineken marketingthema ‘Serving the planet’.

Telefoon

De brouwer is hiervoor een overeenkomst aangegaan met geobloggingportal Bliin.com, waar idereen gratis zijn telefoon kan laten ‘tracken’, om aan bekenden te laten zien waar men is en wat men daar meemaakt.

Ook de Heineken Delivery Men zullen niet alleen te volgen zijn, ze zullen onderweg ook foto’s maken.

Spel

Door in een aan de site gekoppeld spel te voorspellen wat de bestemming is van een vrachtwagen zijn prijzen te winnen. Hiervoor zijn ruim 500 afleveradressen ingesteld op de kaart van Google, waarmee de website werkt.

Reageer op dit artikel