nieuws

Grolsch schrapt 80 banen

Café

Bierbrouwer Grolsch schrapt de komende jaren tachtig banen bij de hoofdvestiging in Enschede. Dat meldde een woordvoerder. Het personeel wordt dinsdag ingelicht over de toekomst van Grolsch.

Grolsch schrapt 80 banen

De inkrimping heeft volgens de woordvoerder te maken met de stijgende grondstofprijzen en afnemende bierconsumptie. Grolsch wil gedwongen ontslagen voorkomen. Onduidelijk is op welke afdelingen en op welke termijn de banen verdwijnen.

Het aangekondigde banenverlies valt FNV Bondgenoten rauw op haar dak. ‘De slag die Grolsch nu wil maken gaat veel verder dan ze in haar intern onderzoek aangaf’, aldus bestuurder Fransien de Jong.

‘Toen ging het om een relatief kleine groep mensen die hun baan zou kwijtraken. Nu treft het 10 procent van het totale personeelsbestand. Dat is fors.’

Onvoldoende soelaas

FNV Bondgenoten ziet veel meer heil in de verbetering van de verkoopinspanningen van de bierbrouwer richting horeca en particulieren. ‘Simpelweg snijden in de kosten geeft op termijn onvoldoende soelaas. Grolsch moet eerst maar duidelijk maken aan ons of deze stap noodzakelijk is’. FNV gaat samen met de ondernemingsraad van Grolsch het plan van de directie nader onderzoeken.

Bestuurder Gerard van Dijk van CNV Voeding is ernstig verontrust door de aangekondigde banenreductie. ‘Wij dachten hier te onderhandelen over een nieuwe cao en dan komt ineens dit uit het biervat’, aldus Van Dijk dinsdag.

Hij wil van Grolsch weten welke achtergrond de reorganisatie heeft. ‘CNV Voeding gaat voor werkgelegenheid. En vanuit die gedachte wensen wij niet langer mee te werken aan reorganisaties waarvoor niet een verdraaid goede reden bestaat.’

Reageer op dit artikel