nieuws

Politie schendt rookverbod

Café

Het rookverbod in de horeca wordt overtreden door de politie zelf. In Arnhem gingen zeker twintig agenten speciaal naar een kroeg waar asbakken op tafel stonden. De horeca is hierover verbolgen en spreekt van ‘te bizar voor woorden’.

Politie schendt rookverbod

Dat meldt voorzitter Roel de Boer van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Arnhem in De Telegraaf.

‘Ongeveer twintig politiemensen en medewerkers van justitie hadden afgelopen week een bijeenkomst achter de rug en gingen voor een gezamenlijke borrel het café in van een van onze leden’, vertelt De Boer in de ochtendkrant

De Boer vervolgt: ‘Op een gegeven moment is de helft weggelopen omdat ze even naar een café wilden waar de asbakken nog wel gewoon op tafel staan. Dat is toch te bizar voor woorden?’.

In De Gelderlander trekt de Arnhemse politiewoorvoerder Peter Meijer het verhaal in twijfel. ‘Ik kan die bewuste bijeenkomst in het korps nergens achterhalen. Bovendien kan ik me niet voorstellen dat politiemensen dit zouden doen. Agenten behoren zich uiteraard aan de wet te houden’, aldus Meijer.

Reageer op dit artikel