nieuws

Proces liquidatie Thomas van der Bijl van start

Café

In het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp begint de rechtbank donderdag aan het proces tegen vijf mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl. De 50-jarige Van der Bijl werd op 20 april 2006 in zijn café doodgeschoten.

Proces liquidatie Thomas van der Bijl van start

Onder de verdachten bevindt zich de 28-jarige vermoedelijke schutter, Dwight S. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd. Ook de veronderstelde organisator van de moord, de 39-jarige Fred R., staat terecht.

De moord op Van der Bijl is onderdeel van een lange reeks afrekeningen in het criminele milieu in de hoofdstad. Het motief voor de moord staat vooralsnog niet vast. Voor zijn dood was Van der Bijl al geruime tijd en in het diepste geheim in gesprek met de politie. In die gesprekken gaf hij onder meer aan dat Willem Holleeder opdracht heeft gegeven voor meerdere liquidaties.

Justitie beschouwt een vermeende handlanger van Holleeder, Dino S., als opdrachtgever voor de moord op Van der Bijl. Dino S. is voortvluchtig.

Reageer op dit artikel