nieuws

Tien jaar cel geëist voor doodslag in café

Café

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Maastricht tien jaar cel geëist tegen S.P. (32) en G.S. (33). Het OM verdenkt hen van doodslag op Fer Loontjes tijdens een caféruzie op carnavalszondag in Geleen.

Tien jaar cel geëist voor doodslag in café

In totaal moesten zeven verdachten voor de rechtbank verschijnen voor hun rol bij de vechtpartij. Drie van hen hebben toegegeven dat zij bij de vechtpartij betrokken waren en dat ze het slachtoffer hebben geslagen of geschopt.

Wie de fatale klap heeft uitgedeeld, is niet duidelijk. De 47-jarige Loontjens overleed twee weken na de vechtpartij aan een bloeding in de hersenen. Ook had hij tal van breuken.

P. vertelde de rechtbank dat hij ook met een barkruk heeft geslagen, maar dat hij het slachtoffer daarmee niet heeft geraakt. Volgens het OM deelde S. tijdens de vechtpartij de eerste klap uit. S. ontkent dat.

Gokkast

Dat Loontjes uit balorigheid twee keer op de gokkast naast hem sloeg zou de aanleiding voor de ruzie zijn geweest. Op een van die gokkasten was een van de verdachten aan het spelen en hij zou niet van die klappen gediend zijn geweest.

Loontjens werd daarop door S. hardhandig de kroeg uitgezet. Het slachtoffer keerde echter terug en viel S. aan. In hooguit twintig seconden daarna werd Loontjens door meerdere mannen geslagen en geschopt, ook toen hij al bewusteloos op de grond lag. De verdachten sloegen na de vechtpartij op de vlucht en werden op basis van getuigenverklaringen gevonden en opgepakt.

Strafblad

De verdachten hebben bijna allemaal een strafblad voor diefstal en bedreiging. P., die als leider van de groep wordt gezien, werd eerder veroordeeld voor doodslag op een kastelein. S. kreeg een straf van elf jaar voor roofovervallen, afpersing en bedreiging.

Het OM eiste tegen de overige verdachten gevangenisstraffen van 2 tot 8 jaar. Voor één verdachte werd vrijspraak gevraagd wegens gebrek aan bewijs.

Reageer op dit artikel