nieuws

Uitspraak in zaak caféliquidatie

Café

De rechtbank in Amsterdam doet maandag uitspraak in de strafzaak tegen vier mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl.

Uitspraak in zaak caféliquidatie

Onder hen bevinden zich zowel de vermoedelijke schutter als twee mannen die na het treffen van voorbereidingen voor de moord afhaakten.

Van der Bijl werd op 20 april 2006 in zijn café in Amsterdam-West in koelen bloede doodgeschoten. De politie arresteerde in de maanden daarna diverse verdachten.

Een aantal van hen legde bekennende verklaringen af en lichtte de recherche bovendien in over de veronderstelde opdrachtgevers. Een van hen zal volgend jaar terechtstaan in het grote liquidatieproces ‘Passage’. Een ander is nog voortvluchtig.

Tegen de twee mannen die de liquidatie zouden hebben uitgevoerd eiste het Openbaar Ministerie zestien jaar cel, tegen de twee afhakers drie en vijf jaar. Thomas van der Bijl was getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder. De moord werd enkele dagen voor zijn verhoor bij de rechter-commissaris gepleegd.

Reageer op dit artikel