nieuws

Verdachte cafémoord voor rechter

Café

De vierde verdachte in de drievoudige moord in café Inn&Out in Rotterdam in november 2005 moet dinsdag voor de rechter in Kaap-Verdië verschijnen. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Rotterdam maandag gezegd.

Verdachte cafémoord voor rechter

José B. werd op 1 september 2006 op de eilandengroep aangehouden. De rechtbank in Rotterdam heeft drie andere mannen in deze zaak tot levenslang veroordeeld. Bij het gerechtshof in Den Haag loopt op het ogenblik het hoger beroep dat zij hebben ingesteld.

De vier mannen trokken op 19 november 2005 naar het café aan de Schiedamsesingel in Rotterdam om geld op te eisen waarop zij meenden recht te hebben in een al lang lopende kwestie.

Dat liep volkomen uit de hand. Zij bedreigden mensen, gijzelden hen en bonden hen vast en uiteindelijk schoten ze. Ook sprenkelden zij een brandbare vloeistof en stichtten daarna brand. Behalve dat er drie mensen werden gedood, raakte ook een aantal aanwezigen gewond.

Volgens de advocaten van de drie al veroordeelde mannen heeft alleen B. geschoten. De rechter achtte bewezen dat in elk geval twee van de mannen hebben geschoten, onder wie B. Alle vier hadden een wapen bij zich, maar er is er waarschijnlijk maar één gebruikt. Dat blijkt uit de hulzen; de wapens zelf zijn niet gevonden. Wel zou het wapen zijn doorgegeven, zodat er mogelijk meerdere schutters zijn geweest.

Reageer op dit artikel