nieuws

Café Jos in Nijmegen beste van Nederland

Café

Café Jos in Nijmegen is het beste café van Nederland. De buurtkroeg voert voor het eerste de Café Top 100 van Misset Horeca aan. Voorgaande drie jaren stond het bedrijf van Martien Evers steevast in de top 3 van de prestigieuze caféranglijst.

Café Jos in Nijmegen beste van Nederland

Het Nijmeegse café aan de Daalseweg 309 behaalt de titel door dit jaar beter te scoren op twee belangrijke aspecten. Het personeel is meer attent en vriendelijker en de toiletten zijn vervangen. Dit in combinatie met de andere aspecten, waaronder het uiterst uitgebreide drankassortiment, maakt Café Jos tot nummer één in de Café Top 100.

Café Jos is duidelijk een mensencafé en daardoor één van de weinige cafés in ons land die het iedereen naar de zin wil én kan maken, staat te lezen in één van de juryrapporten.

Impuls

Eigenaar van Café Jos is Martien Evers. Evers nam het bedrijf dertig jaar geleden over van Jos Lamers en transformeerde het studentencafé om tot een succesvol horecabedrijf. Een belangrijk moment tijdens die ontwikkeling was de recessie in de jaren ’80. Evers twijfelde om te kiezen voor een eetcafé of het kwaliteitsaspect een impuls te geven. Hij koos voor het laatste.

Het buurtcafé beschikt over zestien bieren van het vat en 115 van de fles. Daarnaast schenkt het meer dan honderd whisky’s en diverse wijnen, theesoorten en koffies.

Evers laat de jury van de Café Top 100 weten dat het effect van het rookverbod op de sfeer en de gezelligheid in het bedrijf groter is dan verwacht. ‘De typische Nederlandse gezelligheidssfeer als onderdeel van onze cultuur, moet beschermd worden. Daarom is het effect van het rookverbod in Nederland groter dan in de ons omliggende landen’.

Reageer op dit artikel