nieuws

Cafébazin van 85 krijgt zoen van inbreker

Café

De Gentse cafébazin Martha Elias is 85 jaar oud en kreeg afgelopen vrijdag twee dikke zoenen van een inbreker. Hij had haar daarvoor wel enkele rake klappen gegeven en haar portemonnee en gsm afgepakt.

Cafébazin van 85 krijgt zoen van inbreker

Het café was al dicht en alle medewerkers naar huis toen de oude vrouw nog wat televisie aan het kijken was. Toen kwam er plotseling een inbreker binnen. ‘Hij riep ‘Geld! Geld! Geld!’, in gebroken Nederlands. Hij gaf me een duw en ik viel onder de keukentafel’, zei de krasse oude dame tegen het Nieuwsblad.

De oude vrouw schrok en begon te huilen. ‘Ik wees hem op mijn portefeuille waar tweehonderd euro in zat. Hij sloeg me met een schroevendraaier op mijn hoofd. Ik dacht dat mijn einde gekomen was en smeekte huilend om alstublieft toch geen 86-jarige vrouw pijn te doen.’

Plotseling sloeg de stemming van de inbreker als een blad aan de boom om. ‘Hij zei: ‘Ik ken u madame en ik ga u geen pijn meer doen’. Hij nam me zelfs in zijn armen en gaf me twee kussen. ‘Ik ga uw geld en uw gsm meenemen, maar als ik vannacht nog ergens anders aan geld geraak, kom ik het u teruggeven’, beloofde hij.’

‘Hij zag ook dat ik een halsketting droeg’, zei de vrouw. ‘Van mijn man gekregen die al 21 jaar dood is, zei ik. Ik weet dat dat veel waard is, zei de inbreker maar ik ga het u niet afpakken. Ik ben braaf hé, madame. Hij gaf me nog een kus en vroeg dat ik ook braaf zou zijn en de politie niet bellen.’

De vrouw kwam er vanaf met een paar blauwe plekken en raakte verder niet gewond. Haar geld en telefoon heeft ze niet teruggekregen. Haar kleindochter heeft de politie ingelicht.

Reageer op dit artikel