nieuws

Geen alcohol tot één uur ’s middags in Deventer

Café

Door een noodverordening uit te vaardigen wil de burgemeester van de gemeente Deventer zondag een confrontatie voorkomen tussen fans van voetbalclubs Go Ahead Eagles en FC Zwolle, die dan tegen elkaar spelen. Zo mag de horeca tot één uur ’s middags geen alcohol schenken.

Geen alcohol tot één uur ’s middags in Deventer

De derby leidt vaak tot spanningen tussen supporters van beide clubs, aldus de gemeente woensdag.

Met de noodverordening, die vrijdagavond van kracht wordt, mogen supporters preventief worden gefouilleerd. Mensen die zich gedragen of kleden als fan van de club uit Zwolle, kunnen, als ze niet in bezit zijn van een combikaart voor de wedstrijd, de stad uit worden gezet. Ook mag de horeca in de binnenstad zondag tot een uur in de middag geen alcohol schenken.

Volgens de politie zouden supporters het voornemen hebben om in of rond Deventer onderling de confrontatie aan te gaan. De gemeente maakte bij voorgaande wedstrijden tussen beide voetbalclubs ook gebruik van een noodverordening. Volgens een woordvoerder werkte dat toen goed.

Reageer op dit artikel