nieuws

Groningen betaalt niet voor Forum met horeca

Café

Een meerderheid in de Provinciale Staten wil geen geld beschikbaar stellen voor de bouw van het Groninger Forum in de stad Groningen. Dat is een grootschalig nieuwbouwproject achter de Grote Markt dat moet plaats bieden aan een vernieuwde bibliotheek, een debatcentrum, een bioscoop en horeca.

Groningen betaalt niet voor Forum met horeca

Tijdens een commissievergadering bleek dat een meerderheid in Provinciale Staten er niet in gelooft dat het Groninger Forum rendabel te exploiteren is en er derhalve niet voor voelt 35 miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen, zo bevestigde donderdag een woordvoerder van de provincie Groningen.

Het Groninger Forum maakt onderdeel uit van een grootschalige opknapbeurt van de oostzijde van de Grote Markt. De bouw vergt een investering van 70 miljoen euro. Het bedrag is deels afkomstig uit het geld dat het noorden heeft gekregen als compensatie voor het feit dat er geen hogesnelheidslijn komt, de zogeheten Zuiderzeelijn.

Volgens wethouder van economische zaken Ton Schroor van Groningen betekent de scepsis van de Statenleden niet dat de bouw van het Forum niet doorgaat. ,,Gedeputeerde Staten hadden ons de 35 miljoen euro uit de compensatiegelden voor de Zuiderzeelijn toegezegd. De Statenleden hoeven zich geen zorgen te maken om de exploitatie: dat is een zaak van de gemeente Groningen, daar staan wij bokje voor. Ik ga er dan ook vanuit dat gemaakte afspraken door de provincie Groningen gewoon worden nageleefd”, aldus Schroor.

Reageer op dit artikel