nieuws

Kooistra’s geheime minnaar is zijn barman

Café

Sjoerd Kooistra’s geheime minnaar is een 25-jarige barman uit Portugal, Rúben Canhoto genaamd. Hij werkte in 2006 voor Kooistra’s homobar ‘De Arc’. Kooistra maakte de identiteit van de minnaar zelf bekend in zijn afscheidsbrief aan de nabestaanden.

Kooistra’s geheime minnaar is zijn barman

Dit meldt de Telegraaf vandaag in de ochtendkrant. Kooistra zou zijn nabestaanden hebben gevraagd contact met de jongen op te nemen. ‘Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad met hem. Hij is ontzettend lief voor mij geweest, neem contact met hem op, hij zal het niet makkelijk hebben…’

Miljoenen kwijt

Hij gaf zijn familie ook het mobiele nummer van de 25-jarige barman. Eerder berichtte de curator van Plassania, mr. Seerp Gratama al dat Kooistra in de jaren voor zijn dood ongeveer 25 miljoen euro uit het bedrijf heeft genomen. Ongeveer vijftien miljoen daarvan zou zijn gebruikt voor het onderhouden van zijn minnaar.

Schok

Volgens advocaat Hammerstein was het een grote verrassing voor iedereen. ‘Het was echt ongelofelijk. Niemand wist van iets! In zijn afscheidsbrief heeft Kooistra het bestaan van Rúben opgebiecht. Rúben is een hele lieve, aardige jongen. Hij zal het wel voor het geld gedaan hebben en niet voor het lichaam van Kooistra’, zegt hij in de Telegraaf.

‘Wij dachten altijd dat hij eenzaam was, maar dat viel dus wel mee. Als je op je 59e een vriendje hebt van vijfentwintig, is dat wel heel erg stoer.’

Afpersing

Advocaat Hammerstein vermoedt dat Kooistra ook nog afgeperst is geweest als gevolg van zijn liefdesrelatie. Maar volgens hem kwam dit niet van barkeeper Rúben. ‘Niets wijst daarop.’

Bezoek van curator

De curator van Plassania laat weten te onderzoeken of Kooistra’s geliefde onrechtmatig geld heeft gekregen. ‘Als blijkt dat de nalatenschap van Kooistra is benadeeld door deen derde persoon, gaan we zeker achter hem aan. Wij zijn erop gericht zoveel mogelijk geld te ontvangen van de nalatenschap. En ‘wij’ zijn de schuldeisers van Plassania.’

Loorbach

Kooistra’s echtgenoot Dick Loorbach wist volgens de krant niets van de affaire van zijn man af, tot hij het in de afscheidsbrief las. Loorbach had zelf ook een buitenechtelijke relatie, waar Kooistra van af wist.

Reageer op dit artikel