nieuws

Nieuwe belangenclub voor Korenmarkt in Arnhem

Café

De Korenmarkt in Arnhem krijgt een nieuwe belangenvereniging. De nieuwe vereniging is bedacht door horecaman Roel de Boer. De Boer wil het organiseren van evenementen uitbesteden en met brouwers gaan praten over hoge huurprijzen en achterstallig onderhoud van panden op het bekende horecaplein.

Nieuwe belangenclub voor Korenmarkt in Arnhem

‘De vereniging komt in plaats van Stichting Korenmarkt Nu. En ook de bestaande verenigingen Horeca Arnhem Centraal (HAC) en de Korenmarkt Belangenvereniging verliezen hun bestaansrecht als belangenvereniging’, aldus De Boer in De Gelderlander.

Roel de Boer was van 1 augustus tot en met 1 november door de gemeente aangesteld om teruglopende bezoekersaantallen en de spanning tussen horecaondernemers onderling weg te nemen.

Volgens De Boer zijn alle ondernemers lid van de nieuwe organisatie. ‘De horecaondernemers kunnen ook lid worden van het bestuur en op die manier hun invloed uitoefenen’.

De Boer zegt met de belangenvereniging de organisatie van evenementen anders te willen aanpakken. De Boer: ‘Het bestuur van de vereniging gaat hier afspraken over maken. Het organiseren zelf wordt vervolgens uitbesteed’.

Daarnaast denkt De Boer dat het gezamenlijk optrekken de horecaondernemers sterker maakt in hun relatie met brouwers. De Boel wil met brouwers in gesprek gaan over de hoge huurprijzen en het achterstallig onderhoud van veel horecapanden.

Verder zijn er ideeën om het horecaplein aantrekkelijker te maken. Het bestuur gaat zich inzetten om de plannen van de grond te krijgen.

Reageer op dit artikel