nieuws

Top 10 Café Top 100 2012 vol verrassingen

Café

In de Top 10 van de Café Top 100 2012 staan veel verrassende namen. Café In de Wildeman in Amsterdam stijgt van 13 naar 4 op de lijst en De Stee in Leeuwarden komt van plaats 10 op 5 terecht. Net als de Top 3 zijn dit opvallend snelle stijgers.

Top 10 Café Top 100 2012 vol verrassingen

De jury roemt het Amsterdamse In de Wildeman omdat het zowel klassiek als vooruitstrevend is. Het café vierde dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Het leek wel alsof daardoor alles beter was neergezet, vond de jury van Misset Horeca, die de lijst heeft samengesteld.

‘In de Wildeman wordt met zichtbaar plezier gewerkt, het personeel is bijna on-Amsterdams vriendelijk en kundig en natuurlijk was de productbehandeling als vanouds van hoog niveau.’

Ook De Stee viert een jubileum. Broer en zus Arman en Ilva Stoelwinder zijn vijftien jaar eigenaar van dit café in Leeuwarden. Volgens de jury is de sfeer ontspannen en vrolijk.

‘Vrijwel iedereen die binnenkomt, krijgt een begroeting. De bestelling wordt snel opgenomen en aan tafel geserveerd. Dit café doet er alles aan het de gast naar de zin te maken. Iedereen achter de bar is kundig, weet iets te vertellen over de dranken en neemt tijd voor een praatje. Dit bedrijf klopt tot in de puntjes.’

De Top 10 telt meer opvallende binnenkomers. Samson in Nijmegen gaat van 16 naar 7, Hoppe in Amsterdam komt van 15 op 8 en Grand Café Van Ruysdael in Heemskerk springt van 24 naar plaats 9.

Reageer op dit artikel