nieuws

Aan de Wiel maakt beste combi koffie & alcohol

Café

Jelle aan de Wiel heeft op de beurs Venuez 2010 het Nederlands kampioenschap Coffee in Good Spirits gewonnen. Het draait hierbij om de bereiding van de beste combinatie van koffie en alcoholische dranken.

Aan de Wiel maakt beste combi koffie & alcohol

Jelle aan de Wiel (25) wist de kampioen van 2009, Robert Schinkel die tweede werd, achter zich te laten. Richard Zijlstra werd derde in het deelnemersveld van bartenders. Acht finalisten streden voor de titel tijdens Venuez 10 in Rotterdam.

Irish Coffe

Misset Horeca’s Sander van Werkhoven trad op als voorzitter van de jury. Wat hem verbaasde was dat de deelnemers in veel gevallen over de acht minuten-grens gingen. Die tijd was vastgesteld om twee originele Irish Coffees te maken en twee warme of koude ‘signature drinks’. ‘De meeste deelnemers waren zeer bedreven in het bartending onderdeel en wat minder onderlegd als het om de barista-kwaliteiten ging.’

Winnaar Aan de Wiel vertegenwoordigt Nederland tijdens de wereldkampioenschappen Coffee in Good Spirits, later dit jaar op 24 juni in Londen.

De organisatie van de wedstrijd was in handen van Dutch Coffee Promotion. Volgens deze organisatie is Coffee in Good Spirits een bijzondere wedstrijd omdat deze een brug slaat tussen barista’s en bartenders.

Aan de Wiel werkte onder meer in Hotel Okura in Amsterdam. Momenteel is hij assistent slijterij manager bij Dirck III in Papendrecht.

Hiernaast is hij freelance bartender onder de naam Liquor Alchemist, dat nauw samenloopt met het net opgestarte online koffie magazine Coffee Alchemists, welke hij samen met Jordy Houtman heeft opgezet.

Reageer op dit artikel