nieuws

Aantal rookboetes fors gestegen

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft sinds 1 oktober zevenhonderd boetes uitgedeeld aan cafés die het rookverbod negeren. In de periode tussen 1 juli en 1 oktober waren dat er maar 29 en werden er 331 waarschuwingen uitgedeeld.

Aantal rookboetes fors gestegen

Dat heeft een zegsvrouw woensdag gemeld. De verveelvoudiging van het aantal boetes komt doordat de VWA sinds 1 oktober veel gerichter controleert bij cafés die zij verdenken van overtreding.

Het gaat om horecagelegenheden die eerder al een waarschuwing kregen of die bijvoorbeeld in de media hebben verkondigd het rookverbod te negeren. De VWA heeft sinds 1 oktober ruim 2600 controles gehouden.

Het gaat in principe om een boete van 300 euro. Justitie kan als het gaat om veelplegers overgaan tot het opmaken van proces-verbaal.

Reageer op dit artikel