nieuws

AB InBev ziet verkopen stijgen

Café

Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev (AB InBev) heeft de verkopen in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,1 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het concern profiteerde van gunstige weersomstandigheden en het WK voetbal in Zuid-Afrika, waarvan het biermerk Budweiser sponsor was. Dat heeft AB InBev donderdag bekendgemaakt.

AB InBev ziet verkopen stijgen

Het bedrijfsresultaat steeg in het tweede kwartaal met 5,6 procent tot 3,35 miljard dollar (2,59 miljard euro), van 3,23 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De grootste bierbrouwer ter wereld verkocht vooral meer bier en frisdranken.

AB Inbev zag de verkopen over het eerste halfjaar met 1,5 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Het concern haalde in de eerste zes maanden van dit jaar een bedrijfsresultaat van 6,44 miljard dollar, een stijging van 5,4 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2009.

Reageer op dit artikel