nieuws

AB InBev zuinigste brouwer ter wereld

Café

De brouwerijgroep AB InBev heeft ambitieuze plannen om. Het watergebruik in zijn productievestigingen moet binnen twee jaar met 30 procent afnemen.

AB InBev zuinigste brouwer ter wereld

Als het plan lukt wordt AB InBev naar eigen zeggen de meest waterefficiënte brouwer ter wereld. Voor één hectoliter bier moet voortaan 3,5 hectoliter water gebruikt worden, in plaats van 5,03 liter van twee jaar geleden.

In het afgelopen jaar is het waterverbruik al gedaald tot 4,3 hectoliter.

De plannen zijn onderdeel van de niuewe milieudoelstellingen die het bedrijf stelde. Daarnaast kondigt de brouwer aan over twee jaar een recycleniveau van 99 procent te behalen. Vorig jaar was dat 98 procent. De uitstoot van broeikasgassen moet ook met 10 procent worden teruggeschroefd.

Reageer op dit artikel