nieuws

Alcoholbeleid WestFriesland boekt resultaat

Café

Het aantal jonge alcoholdrinkers in West-Friesland is met 8 procent gedaald.

Alcoholbeleid WestFriesland boekt resultaat

Dat meldt I&O Research dat onderzoek heeft gedaan naar de effecten van twee jaar alcoholbeleid in West-Friesland.

Het alcoholgebruik bij de 10 tot 15-jarigen is de afgelopen jaren met 8 procent gedaald: van 25 naar 17 procent. Bij jongeren van 16 tot 23 jaar laat het onderzoek geen daling in het alcoholgebruik zien. Wel blijkt dat het aantal jongeren dat overmatig drinkt met 5 procent is gedaald en de startleeftijd van beginnende alcoholdrinkers omhoog is gegaan.

Het alcoholbeleid heeft ook de bewustwording vergroot. Meer dan 90 procent van de jongeren kent de risico’s van overmatig alcoholgebruik en ouders worden minder makkelijk waar het gaat om het nuttigen van alcohol door hun kinderen.

In 2007 mocht nog een derde van de jongeren onder 16 in het bijzijn van hun ouders een glas alcohol drinken. Nu vindt minder dan een vijfde van de ouders dit goed.

Reageer op dit artikel