nieuws

‘Anheuser praat met InBev over overname

Café

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch wijst een overname door branchegenoot InBev niet langer af en is in gesprek met het Belgisch-Braziliaanse concern over een vriendelijke overeenkomst.

‘Anheuser praat met InBev over overname

Dat meldde de krant The New York Times vrijdag op basis van een bron rond de overnamegesprekken.

InBev zou bereidheid hebben getoond meer te betalen voor Anheuser-Busch dan de 65 dollar per aandeel die het eerder heeft geboden. De Amerikaanse brouwer had dat bod in juni rigoureus als te laag van de hand gewezen en leek zich met hand en tand tegen een overname te keren.

Beide bedrijven stapten naar de rechter; InBev om het bestuur van zijn overnameprooi te verwijderen en Anheuser-Busch om te bewijzen dat zijn rivaal misleidende verklaringen had verspreid over de overname.

De omslag van Anheuser-Busch om toch met InBev rond de tafel te gaan zitten, is volgens The New York Times het gevolg van druk van aandeelhouders. Onder meer superinvesteerder Warren Buffett zou geneigd zijn tot een overeenkomst met InBev. Een combinatie zou de grootste bierbrouwer ter wereld opleveren.

Reageer op dit artikel