nieuws

Anno 1890 en Paddy O’Ryan uit Café Top 10

Café

Twaalf nieuwe binnenkomers, dat betekent dat een gelijk aantal cafés uit de lijst verdwenen is. In de bovenste regionen moesten de nummers 5 en 7 van vorig jaar het veld ruimen. Respectievelijk Anno 1890 in Amsterdam en Paddy O’Ryan in Leeuwarden.

Anno 1890 en Paddy O’Ryan uit Café Top 10

Het eerste bedrijf werd recent verkocht en verhuisde daarom naar de Aanraders. De jury wil weten hoe dit topcafé zich onder de nieuwe eigenaar zal ontwikkelen. Paddy O’Ryan verhuisde recent na elf jaar naar een andere locatie in de stad. Daarom ging ook dit café naar de lijst met Aanraders. De jury zal komend jaar volgen hoe deze Ierse pub zich ontwikkelt op de nieuwe locatie. Beide zaken zijn terug te vinden in de Aanraders.

Een ander bekend bedrijf dat de lijst heeft moeten verlaten is rockcafé Stairway to Heaven in Utrecht. Op het gebied van productbehandeling en benadering van de gasten werd dit jaar naar mening van de jury niet goed genoeg gepresteerd. De nummer 100 van vorig jaar, de Hertog Jan Proeverij is dit jaar ook niet meer in de lijst te vinden. De zaak wordt echter niet uit het oog verloren nu Bram Clevis de zaak recent definitief heeft overgenomen van vader Henk. De jury is benieuwd of hij dit prachtig gelegen topcafé weer in de Top 100 kan brengen.

» Bekijk hier de complete Café Top 100

Reageer op dit artikel