nieuws

Asbakactie in 19 Enschedese cafés

Café

Negentien buurtcafés in Enschede zetten op 1 november de asbak weer op tafel. Het initiatief volgt na acties tegen het rookbeleid in Tilburg, Breda en Groningen. Ook gaan de cafés een systeem invoeren om elkaar bij controles van de VWA te waarschuwen.

Asbakactie in 19 Enschedese cafés

De actie van de 19 Enschedese cafés wordt gemeld door de regionale krant Tubantia. Naast de asbakactie op 1 november hebben de cafés zich ook aangesloten bij de landelijke Stichting Red de Kleien Horeca Ondernemer.

‘Ik ga liever met mijn zaak kapot dan dat ik zo door moet gaan’, zegt Theo van Baal van café De Doedelzak in de regionale krant. De actie in Enschede volgt op eerdere opstand in Tilburg, Breda en Groningen.

Naast de asbakactie is door de betrokken cafés afgesproken om een adequaat systeem in te voeren om elkaar bij rookcontroles van de VWA te waarschuwen.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale, actuele rookpagina.

Reageer op dit artikel