nieuws

Balzac-Coffeeshop groeit hard in Duitsland

Café

Duitsland heeft er weer een snel groeiende koffieketen bij. Balzac-Coffeeshop ontwikkelt zich snel en staat inmiddels op nummer vijf in de ‘koffieketenranglijst’ bij onze oosterburen. Voor 2008 staan weer vijftien nieuwe zaken op het programma.

Balzac-Coffeeshop groeit hard in Duitsland

Balzac-Coffeeshop bestaat momenteel uit 32 vestigingen, verdeeld over heel Duitsland. De keten startte in 1998 met een filiaal in Hamburg. In 2008 moet de keten groeien naar bijna vijftig zaken. Aan het roer van Balzac-Coffeeshop staat de 35-jarige Vanessa Kullmann.

De keten van Kullmann is inmiddels opgerukt naar de vijfde plaats in de ranglijst met grootste koffieketens, achter McCafé, Segafredo, Starbucks en Lavazza. Jaarlijks zet Balzac-Coffeeshop 12 miljoen euro om en biedt het werkgelegenheid aan ruim vierhonderd mensen.

‘We hebben niet echt een specifieke doelgroep waarop we ons richten. Bij ons komen vooral mensen die graag een goede kop koffie willen drinken en weinig tijd hebben’, zo ligt Kullmann haar succes toe in de Allgemeine Hotel- und Gastronomie-Zeitung toe.

Kullmann liet zich inspireren door de Amerikaanse keten Starbucks. Dat was in de jaren negentig van de vorige eeuw, toen ze werkzaam was in New York en tijdens haar pauzes bij Starbucks koffie dronk. Inmiddels is Starbucks voor niet meer een inspiratiebron maar meer een jachtobject geworden.

Reageer op dit artikel